Шаблоны Joomla Joomla
Тернопільська обл., м. Підгайці, вул. Майдан Незалежності, 2
   
 +380683655272

4 грудня 2014 року в Галицькому медичному коледжі під керівництвом методиста Бартошів О.В. відбулася презентація літературно-етнографічного гуртка «Берегиня». На дворі прохолодно, перші зимові подихи, перші сніжинки, а в залі затишно, панує насторожена атмосфера. Тут зібрались студенти в душі яких є почуття національної свідомості, любов до рідної неньки-України, нації, мови. Адже чим вище росте дерево, тим сильніше його коріння. Ми повинні шанувати нашу історію і по зернині примножувати її та передавати наступним поколінням, як дороговказ.

Хтось може скаже лікарі повинні вміти визначити діагноз, і оптимально призначити лікування, а не писати вірші… Лікар – це посланець Бога на землі, який творить вищу волю своїми руками, а тому він має бути людиною гармонійною, розвинутою та чуттєвою. Щоб лікувати не тільки тіло, але й душу пацієнта, вміти втішити та розрадити, подарувати віру, приписати надію, мотивувати людину до самозцілення…

Тому лікар та поет – це не професія, а покликання, талант, божа іскра…

Вірш – це маленький світ, який живе своїм життям. Він доступний кожному, але не кожен зможе його впізнати.

Саме це довели ведучі Галицького медичного коледжу:

- Ковальський В.

- Дем`янчик Т.

n88

Студенти, учасники гуртка, читали свої власні поезії це Качур Тетяна, Мучка Тетяна, Максимів Ольга, Крошняк Юлія та багато інших.

n89

n90

Всі були вражені тим що студенти медичного коледжу встигають добре вчитися і всесторонньо розвиваються.

Поширити в соцмережах

Залишити комертар