Шаблоны Joomla Joomla
Тернопільська обл., м. Підгайці, вул. Майдан Незалежності, 2
   
 +380683655272

n19

Флоренс Найтінгейл (1820-1910), англійська сестра милосердя і громадський діяч, основоположник сучасної системи догляду за хворими. Народилася 12 травня 1820 у Флоренції. Пішовши проти волі рідних, проти штампів суспільства, молода леді з благополучної британської сім'ї зробила справжнк революцію в медичній справі. Вона організувала в 1860 першу в світі школу сестер милосердя при лікарні св. Хоми в Лондоні. З їх участю була організована система кваліфікованої допомоги вдома. Те, що до неї здавалося немислимим, грубим, майже негідним, Найтінгейл звела чи не в культ. Догляд за хворими став справою не просто благородною, але і визнано важливою з практичної точки зору: зменшилася смертність, в корені змінилося відношення до умов догляду хворих. Це відношення перейняли її прихильниці і послідовниці. Померла Ф.Найтінгейл в 1910 році, в віці 90 років. У 1912 році Ліга Міжнародного Червоного Хреста заснувала медаль імені Флоренс Найтінгейл. До цього дня це найпочесніша і вища винагорода для сестер милосердя у всьому світі. 12 травня, в день народження Флоренс Найтінгейл, світ відзначає Міжнародний день медичної сестри.

Професія медичної сестри є динамічною, такою, що завжди знаходить оптимальні шляхи задоволення потреб пацієнтів. Тому медсестринство зосереджує свою увагу на стані людини, якості життя, якості допомоги і догляду та наданні медичної допомоги. Необхідно, щоб сестринський догляд здійснювався по принципу благочинності і творив добро та не робив шкоди.

Для надання якісної допомоги пацієнтові медсестра повинна не лише досконало оволодіти маніпуляційною технікою, але й робити навики спілкування з пацієнтами, їх оточенням вміти навчити пацієнта а при необхідності і членів сім'ї елементам догляду в домашніх умовах. Все це вивчають студенти Галицького медичного коледжу. Наші студенти мають змогу відпрацьовувати практичні навики на фантомах, керуючись алгоритмами, які розроблені по кожному практичному навику. Налагоджена індивідуально-консультативна робота при кабінетах. В підготовці медичних сестер нами набутий досвід опанування ними маніпуляційною технікою, організацією санітарно-профілактичної діяльності. В роботі сестри дуже важливе значення мають відпрацьовані до автоматизму практичні навики, але, щоб надавати високу професійну сестринську допомогу необхідно, щоб медсестра була здатна логічно обгрунтувати свої дії і не менш важливим є досконале оволодіння медсестрою технікою професійного спілкування.

Викладач медичних дисциплін

Тесельська Т. С.

Поширити в соцмережах

Залишити комертар