Шаблоны Joomla Joomla
Тернопільська обл., м. Підгайці, вул. Майдан Незалежності, 2
   
 +380683655272

З нагоди відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, 12 березня 2014 року студенти першого та другого курсів ПВНЗ «Галицький медичний коледж» взяли участь у виховному заході «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття…»

kobzaaaaaa111

Завдяки глибоким знанням та високій художні майстерності студенти зуміли показати багатогранність творчої особистості Великого українського поета, велич і неповторність творчої спадщини, відобразити актуальність творчості Кобзаря сьогодні.

kobzaaaaaa1112

Під час виховного заходу презентувались фотокадри з екскурсії батьківщиною Тараса: с. Моринці - с. Шевченкове - м. Канів, яку здійснили студенти та викладачі ПВНЗ «Галицький медичний коледж». Побували у першому народному музеї Кобзаря - «Тарасовій світлиці», музеї Т.Г.Шевченка та на його могилі на Тарасовій (Чернечій) горі.

Книжкова виставка творів Великого Кобзаря, по-старовинному прибране приміщення аудиторії, музичний супровід на слова Шевченка, знання, вміння і талант студентів справили неабияке враження на глядачів.

kobzaaaaaa1113

Не могли оминути ведучі і трагічних сторінок сьогодення. Коли у Києві ще не лилася кров на майдані часто миготіли портрети Тараса Шевченка. Класик скорботно дивився на події, що відбувалися: зі сцени, з вуличних афіш, із плакатів в руках протестуючих…

Як гірко і страшно, що «Рік Шевченка» відзначений в Україні не всенародним святом поезії, а братовбивством, погромами, підпалами, коли Україну рвуть на шматки. Багато людей з болем відзначають: «Хіба про таку Україну, про таку сім’ю вольну, нову мріяв Тарас?»

kobzaaaaaa1114

Хотілося б, щоб рядки з поезій великого Кобзаря лунали як заклик до єднання, миру, дружби між всіма народами.

Поширити в соцмережах

Залишити комертар