Шаблоны Joomla Joomla
Тернопільська обл., м. Підгайці, вул. Майдан Незалежності, 2
   
 +380683655272

🌿8 травня у 176 країнах світу відзначається Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

🗓️Ця дата збігається із днем народження швейцарського гуманіста та фундатора червонохресного руху Анрі Дюнана, який з’явився на світ 8 травня 1828 року.

Приблизно з середини ХІХ століття Анрі Дюнан почав організовувати добровільні групи людей, метою і завданням яких була допомога і порятунок поранених на полях битв. У 1863 році з ініціативи гуманіста було скликано конференцію, на якій було затверджено міжнародний статус товариства Червоного Хреста, що дає змогу його членам вільно пересуватися і виконувати свої функції по всьому світу.

Товариство Червоного Хреста в Україні, яке є частиною Міжнародного ТЧХ і ЧП, було засноване 18 квітня 1918 року. У його лавах – понад 6,3 мільйона активістів і прихильників. Серед них – 3200 висококваліфікованих сестер милосердя, які входять до патронажної служби.

Основними напрямками діяльності Червоного Хреста України є надання медико-соціальної допомоги незахищеним верствам населення – самотнім непрацездатним громадянам похилого віку, ветеранам війни та праці, інвалідам, багатодітним та неповним сім’ям, дітям-сиротам, дітям вулиці, біженцям, мігрантам, постраждалим від природних і техногенних катастроф.

Товариство Червоного Хреста України проводить санітарно-профілактичну роботу, навчає населення навичкам надання першої допомоги, організовує безоплатне донорство, поширює знання про міжнародне гуманітарне право та  підтримує всі ініціативи Міжнародного Товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, спрямовані на допомогу людям.

💐Вітаємо волонтерів -  людей щирої душі і доброї волі!!!

Поширити в соцмережах

Залишити комертар