Шаблоны Joomla Joomla
Тернопільська обл., м. Підгайці, вул. Майдан Незалежності, 2
   
 +380683655272

Шестеро випускників Галицького медичного коледжу стали студентами медсестринського відділення найбільшого приватного вишу Польщі - Гуманітарно-економічної академії у м. Лодзі. Це - результат співпраці медколеджу з польським вищим навчальним закладом у рамках українсько-польського проекту "Отримання доступу до медсестринської практики у Польщі (ЄС)".

Інноваційність проекту полягає у тому, що випускники медколеджу, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень молодших спеціалістів з лікувальної справи, з жовтня розпочали навчатися у Польщі на бакалавра (ліцензіата) сестринської справи за скороченим навчальним планом.

Директор медколеджу Василь Головатий доклав багато зусиль для того, щоб інтегрувати освітні програми обох навчальних закладів, налагодити взаємовигідне партнерство, тому українські фельдшери здають лише академічну різницю з профільних предметів.

Влітку учасники проекту з Підгайців також проходили студентську практику у Польщі.

Польські партнери запропонували розширити співпрацю на 2019/2020 академічний рік. Так, нині партнери опрацьовують спільну програму для переддипломного стажування у Польщі для студентів 4-го курсу.

Загалом у проекті беруть участь сім медичних коледжів України.

У рамках акції "Медична освіта України - на шляху до європейських стандартів" учасники проекту "Отримання доступу до медсестринської практики у Польщі (ЄС)" безкоштовно отримають кваліфікаційне свідоцтво медичного опікуна, яке дає можливість легально працювати у країнах ЄС.

Польський диплом бакалавра медсестринства дійсний як у Європі, так і в Україні.

004

 

Поширити в соцмережах

Залишити комертар