Шаблоны Joomla Joomla
Тернопільська обл., м. Підгайці, вул. Майдан Незалежності, 2
   
 +380683655272

 

 

1458824174_vsesvtny-den-borotbi-z-tuberkulozom.jpg

  Сьогодні - День боротьби з туберкульозом. Саме цього дня 125 років німецький мікробіолог Роберт Кох оголосив про відкриття мікобактерії, яка є збудником туберкульозу. Цього року день туберкульозу проходить під гаслом "Я змагаюся з туберкульозом! Я можу перемогти туберкульоз".

     Загалом епідситуація щодо туберкульозу на Тернопільщині залишається складною   і непередбачуваною. За останні 5 років в Україні, так і в області зокрема, реєструють    зниження захворюваності, проте за 2016 рік відсоток на вперше діагностований туберкульоз зріс до 44,3%. Найвищий показник захворюваності на 100 тис. населення   зафіксували у Бережанському, Тернопільському, Теребовлянському, Шумському районах, найнижчий у Гусятинському, Заліщицькому, Підгаєцькому, Бучацькому районах. За інформацією обласного лабораторного центру ДУ ТОЛЦ МОЗ України, за 2016 рік від туберкульозу померло 65 хворих.

     У рамках проведення тижня боротьби з туберкульозом у Галицькому медичному коледжі відбудеться наукова -  практична конференція “ Туберкульоз - проблема сучасності “. У заході візьмуть участь фахівці Підгаєцького віділення   ДУ ТОЛЦ МОЗ України, районний фтизіатр, викладачі та студенти 3 курсу спеціальності “ лікувальна справа “. Про необхідність профілактики туберкульозу нагадає конкурс санітарних бюлетенів “ Переможемо туберкульоз разом “,  оголошений у коледжі.

Поширити в соцмережах

Залишити комертар