Шаблоны Joomla Joomla
Тернопільська обл., м. Підгайці, вул. Майдан Незалежності, 2
   
 +380683655272

 

n81У тиші Храму, де живуть слова

І мови, й пісні рідної до болю,

Ти опромінена і трепетно жива,

 Чаклуєш всіх Великою Любов'ю.

 Хвилюєш душу, як лиш зазвучить

 Рядок, що сяє в променях світання,

 Або коли осінньо-ніжна мить

 Враз спалахне кольорами востаннє.

 О Мудросте, захована в книжках,

Ти невмируща й у віках нетлінна!

ЇЇ величність Книжкова муза.

                 

            Тематична виставка художньої, наукової, публіцистичної літератури, присвячених                                                                                                            Дню української писемності та мови "Слова... В вас мудрість вічна і любов жива"

Тиждень методично-виховної роботи

до Дня української писемності та мови

Мова - одне із багатьох див, створених людьми. Вона віддзеркалює душу народу, його історію. У нашій мові є чимало захоплюючого й дивовижного... І щасливі ми, що народилися й живемо на такій чудовій, багатій, мальовничій землі - в нашій славній Україні.

Один мудрець сказав: "Людина, байдужа до рідної мови, схожа на дикуна. Тому що її байдужість до мови пояснюється повною байдужістю до минулого, сучасного, майбутнього свого народу".

 Без формування почуття на­ціональної гідності, без утвердження в свідомості молоді національних цінностей, не можливо виховати патріота-медика та годі сподіватися на адекватне сприйняття студентами реалій суспільно-політичного життя. Потужний виховний вплив на студентів справили заходи методично-виховної роботи в ПВНЗ «ГАЛИЦЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ».

n82

12.07.2014 проходила виставка стінгазет "І знову чую рідну мову"

 З метою виховання у студентів любові до рідної землі, мови, до її носія -українського народу, до держави, до народних традицій, пісень та обрядів проведено «День вишитої сорочки», тематичну виставку художньої, наукової, публіцистичної літератури присвячених Дню української писемності та мови „Слова... В вас мудрість вічна і любов жива”, тематичне інформування «Писемність. Нація. Сьогодення», виставка стінгазет «І знову чую рідну мову», проведено виховні години в групах присвячені Дню української писемності, відбулась презентація гуртка «Берегиня»,  де студенти читали власні поезії «Мене чарує мова – наша ніжна».

Усі студенти коледжу взяли участь у підготовці та проведенні заходів. Особливо активними були учасники гуртка  «Берегиня» під керівництвом Бартошів О. В.

n83

13.07.2014 проведено виховну годину в 41 В групі Тесельською Т.С.

Зараз українська мова оживає в дитячих садках, школах, університетах, на телеекранах, на рівні державного спілкування. В української мови є
майбутнє. Адже вона народжується не просто з вуст народу, а з глибини його серця і душі. Обов’язок кожного з нас – турбуватися про її долю, удосконалювати і збагачувати українську мову.

Поширити в соцмережах

Залишити комертар