Друк

 

IMG_3012.JPG  З дипломом на руках, із зерном добра у серці залишали стіни рідної альма- матер випускники Галицького медичного коледжу у Підгайцях. Дійство проходило на Майдані Незалежності, що у центрі міста. Свято з випускниками розділили батьки, керівництво закладу, наставники, представники духовенства, влади району та жителі міста.

IMG_2990.JPG

  Ще вчорашні студенти з нетерпінням чекали вручення довгоочікуваних дипломів. І ось ця мить настала.

IMG_3027.jpg

  З вітальним словом до випускників звернувся директор ПВНЗ “ Галицький медичний коледж “, д.м.н., професор Стефан Хміль. “Ви станете висококваліфікованими спеціалістами - і ми матимемо привід гордитися вами. Наш коледж відзначає 10 - річчя і займає в системі освіти свою нішу. За цей період зроблено чимало. У 2007 році я запалився бажанням зробити щось корисне і приємне для своїх земляків,

IMG_3030.jpg

а саме-дати можливість дітям Галичини здобути медичну освіту. Відтоді завдяки сприянні міської влади ( і я їм вдячний за це, бо передали нам в оренду приміщення міської ратуші) старовинна ратуша ожила голосами молодих людей. У коледжі створена відповідна матеріально-технічна база: навчальні кабінети, комп'ютерний клас, наявні сучасні мультимедійні засоби. Хочу, аби історичне містечко Підгайці розвивалося і наповнювалося молоддю, бо якщо забрати з міста студентів-воно стане сірим і буденним. Ми робимо все для надання якісної освіти. Пишаємося своїми випускниками, адже за 10 років існування нашого закладу декілька сотень наших випускників досягли чималих професійних висот. Вони успішно працюють у медичних закладах не тільки України, а й за кордоном, стають кращими студентами медичних вишів, і не тільки. І це тішить мене як професора Тернопільського медичного університету і як керівника медичних клінік, де теж працюють наші випускники. Найбільше вдячних відгуків пацієнтів за працю маємо на адресу випускників саме Галицького медичного коледжу. І сьогодні 5 з вас будуть працевлаштовані у медичних клініках Львова і Тернополя. Шановні колеги, (сьогодні до вас звертаюся так уперше) наказую вам високо нести звання випускника Галицького медичного коледжу, бути милосердним до своїх пацієнтів, щоб люди цінували вас за щирі серця і врятовані життя.

IMG_2941.JPG

   Зі знаменною подією цьогорічних випускників привітав заступник директора з інноваційних технологій ПВНЗ “Галицький медичний коледж “ Василь Богачук.Він зазначив, що наше основне завдання - якісна підготовка молодших медичних спеціалістів відповідно до міжнародних стандартів. За результатами складеного ліцензованого іспиту “Крок М” високий результат показали випускники спеціальності “ сестринська справа “ -майже 90%. І це говорить про те, що ми готуємо висококласних фахівців медичної справи.

   Про перспективи розвитку і розширення міжнародної співпраці в межах освітніх програм  з країнами Близького Сходу і Африканського континенту говорив представник Посольства Нігерії в Україні, керівник міжнародного центру Принц Стенлі. До слова, абітурієнти з Іраку та Конго цьогоріч закінчили підготовче відділення Галицького медичного коледжу.

IMG_3016.JPG

  З напутніми словами до новоспечених медсестер і фельдшерів звернувся виконавчий директор ПВНЗ”Галицький медичний коледж” Дмитро Михайлюк. Він побажав бути хорошими фахівцями медичної галузі і нести у світ зерна любові та милосердя до ближнього, не забувати про рідну альма-матер.

IMG_3021.JPG

  Щирі слова також мовили перший заступник голови Підгаєцької РДА Іван Керницький та заступник голови районної ради Петро Калиняк.

IMG_2992.JPG

На щасливу подальшу долю та самовіддану працю на користь людям випускників благословили  місцеве духовенство - о. Петро Федів (УПЦ КП) та о. Ігор Комаринський (УГКЦ).

IMG_2949.JPG