Друк

Лінійку - реквієм студенти Галицького медичного коледжу присвятили пам'яті про загиблих українців 20 лютого 2014 року. Саме в цей день протистояння між народом і тодішнім режимом сягнуло піку і загинуло найбільше активістів Євромайдану. Серед них 10 наших краян.

В актовому залі навчального закладу студенти та викладачі згадали хронологію подій трирічної давності. Спогади ведучих - студентів Володимира Дармограя та Юлії Крошняк (4 курс), відеоряд про події Революції Гідності, патріотичні пісні, вірші у виконанні майбутніх медиків Марії Мацедонської (2 курс), Ольги Богачик (4 курс), Галини Дубини (1 курс), Ірини Андріюк (3 курс), Віри Баран (3 курс), Назарія Свідерського (1 курс) вкотре повернули присутніх у буремний 2014 рік. Пам'ять Непокорених Героїв вшанували хвилиною мовчання. 

За словами ініціатора заходу, методиста коледжу Ольги Бартошів, навчити любити Батьківщину, виховати патріотичну свідомість можна тільки на прикладі подвигу Героїв нашого часу. “Небесна сотня своїм життям викупила свободу для мільйонів українців і дає шанс збудувати нову правову демократичну державу. Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вічно житимуть у нашій пам'яті, бо Герої не вмирають..” , - підсумував почуте під час реквієму виконавчий директор ПВНЗ “ Галицький медичний коледж “ Дмитро Михайлюк.

На заході був присутній заступник військового комісара Підгаєцького району Валерій Гурневич, котрий розповів про умови проходження контрактної служби для медичних працівників у закладах охорони здоров'я і частинах Збройних Сил України. За його словами, сьогодні актуальні професії військового лікаря, фельшера, медсестри, санінструктора.