Друк

     26 квітня 1986 року о 1 годині 23 хвилини ночі серія потужних вибухів зруйнувала четвертий реактор Чорнобильської АЕС. Ця жахлива подія була класифікована за міжнародною шкалою ядерних інцидентів, як аварія сьомого, найвищого рівня тяжкості. В результаті вибуху в атмосферу було викинуто близько 520 небезпечних радіонуклідів.

     Спливають роки, але наслідки від вибуху 4 реактора продовжують жити разом з нами. 26 квітня назавжди залишиться болючою історією, страшним лихом для України. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи.

    Ми не маємо права забути про самопожертву героїв, які пройшли через усі кола ядерного пекла, задля збереження життя і здоров’я прийдешніх поколінь.

   Нехай не повториться страшне лихо ніколи, нехай земля зацвітає навесні буйним цвітом, нехай пахнуть трави, співають пташки, нехай кожен прийдешній день наповнює наші душі миром і спокоєм.

   26 квітня 2016 року у ПВНЗ "Галицький медичний коледж" було проведено  інформаційно-пізнавальна година до 30-ої річниці трагедії на Чорнобильській АЕС, яку підготувала куратор 21АБ групи - Волинська О.М.. Студенти переглянули документальний фільм, присвячений даній трагедії.

Студентський та викладацький склад коледжу прийняв участь у мітингу-реквіємі з нагоди 30-ої річниці трагедії, який відбувся у Народному домі м.Підгайці.

 aa66