Друк

 Поезія... Велика і безсмертна.

Буденно ходиш поруч і мовчиш.

Тебе вивчає хтось завзято і уперто.

А хтось напише сам, послухай лиш.

(Л. Костенко)

З метою популяризації любові до поетичного слова, історії рідного краю в ПВНЗ «Галицький медичний коледж » відбувся традиційний фестиваль-конкурс  читців поезії «Підгаєцька весна», в якому взяли участь абітурієнти і студенти коледжу.

Особливість цьогорічних творчих змагань декламаторів - в оновленому і незалежному суддівстві. До складу журі були включені:  Жибак Галина Зеновіївна – методист районного будинку культури,  Давосир Ольга Павлівна – педагог-організатор Голгочанської ЗОШ І-ІІІ ст.,  Манюк Оксана Петрівна – методист з виховної роботи районного методичного кабінету та викладачі коледжу.

Виступ виконавця члени журі оцінюювали за наступними критеріями: художній рівень виконавської майстерності; оригінальність твору; костюми та артистичний вигляд виконавців; художнє та музикальне оформлення; дикція виконавця. Перше місце розділили два учасники Богачик Оля, студентка ІІ курсу, Мандибур Віталій, учень 10 класу Підгаєцької гімназії,  друге – Любинецька Соломія, учениця 9 класу Угринівської ЗОШ І-ІІ ст., третє – Качур Тетяна, студентка І курсу. Учасників  нагородили  грамотами, подяками, сувенірами та грошовою винагородою.

Переможці та призери конкурсу користуються певними пільгами при поступленні та навчанні у ПВНЗ «Галицький медичний коледж»

На свято завітав Колодницький Степан Гілярович – краєзнавець, педагог, перекладач, громадський діяч, який розповів багато цікавих фактів про відомих людей Підгаєччини та показав окремі фотокартки з їхнього життя.               

 Яскравий приклад продемонструвало і журі. Власні поезії декламував Богачук Василь Степанович -  кандидат  юридичних наук, доцент,заступник директора з інноваційних технологій із збірки «Дякую за все». Для нього характерне тонке відчуття слова, уміння стисло і лаконічно висловити найсуттєвіше. Своїми поетичними шедеврами зачарувала і Давосир Ольга Павлівна - член літературно-мистецького об'єднання «Оберіг».

Фестиваль-конкурс  читців поезії «Підгаєцька весна» проводиться щорічно. Запрошуємо всіх випускників шкіл та молодь Тернопілля  взяти участь у майбутньому конкурсі.

n128 1 n129

 n130

n131