Друк

Вітаємо! Майбутніх медичних сестер-студентів коледжу-з професійним святом! На фото студентка 3 курсу, гордість коледжу, відмінниця навчання і просто красива дівчина-Таня Качур.

-YaZcCEUDDc.jpg

  День медичної сестри відзначають з моменту об’єднання сестер милосердя з 141 країни в професійну громадську організацію – Міжнародну раду медичних сестер.

  Вперше служба сестер милосердя була організована під час Кримської війни англійкою Флоренс Найтінгейл. Всесвітній день медичних сестер за рішенням Міжнародної організації Червоного хреста відзначають саме в її честь, в день її народження – 12 травня. Тоді й сформувався стійкий стереотип: медсестра – це санітарка, яка виносить з поля бою поранених або стоїть біля операційного столу.

  Кожні два роки Міжнародний комітет Червоного хреста вручає 50 медалей імені Флоренс Найтінгейл – найвищу нагороду для медичних сестер. Її у 1912 році заснувала Ліга Міжнародного Червоного хреста і Червоного півмісяця для медсестер і волонтерів медичної служби, що відзначилися у роки війни або в мирний час.