Друк

"Туберкульоз-проблема сучасності"- під такою назвою у Галицькому медичному коледжі відбулася науково-практична конференціяplFrJR3-po0.jpg

    Захід провів завідувач Підгаєцького районного лабораторного відділення ДУ ТОЛЦ, викладач курсу інфектології у коледжі Михайло Романів. Він розповів про актуальність санітарно - просвітницької роботи з профілактики туберкульозу та охарактеризував епідситуацію із захворювання на Тернопільщині.

   Районний фтизіатр Людмила Явна, яка теж взяла участь у роботі конференції, доповіла про динаміку захворювання туберкульозом, проблеми його виявлення, діагностики та стан імунопрофілактики у Підгаєцькому районі.

   Викладач Галицького медколеджу, кандидат медичних наук, доцент Дмитро Вітик наголосив на тому, що проблема туберкульозу актуальна і в гінекології. За його словами, запущені форми захворювання у жінок часто є причиною безпліддя.

Студенти 3 курсу спеціальності “ лікувальна справа “ підготували власні проекти - дослідження з даної проблеми. Про історію відкриття збудника, етіологію, епідеміологію, профілактику, сучасні методи лікування туберкульозу доповіли студенти Тетяна Дем'янчик, Ольга Табас, Мар'яна Здеп, Ольга Левицька, Вікторія Ендерович, Роман Кулина, Юліана Нанинець, Тетяна Цюпа, Наталія Захарчишин, Мар'яна Мороз, Тетяна Качур, Вадим Кобилюх.

 

 Також третьокурсники розробили санітарні бюлетені “ Зупинимо туберкульоз разом “.