Друк

Мамо, не плач. Я повернусь весною …
У шибку пташинкою вдарюсь твою.
Прийду на світанні в садок із росою,
А, може, дощем на поріг упаду.

Герої Небесної сотні – не звичайні люди, а обрані, бо відстояли найдорожче, що дав Господь людині, – життя, ціною свого життя. Кожен з них був частинкою нашої великої української сім’ї, розбудовував та творив Україну, був нашим другом, братом та побратимом.  Їхні імена назавжди викарбуються в нашій пам’яті, адже вони відстоювали та боролись за наше з вами майбутнє.

З метою вшанування Дня відходу у Вічність перших Героїв Майдану, в ПВНЗ «Галицький медичний коледж» проведено виховний захід «Мамо, я не вернусь…».  Своєю присутністю студенти, викладачі, гості коледжу вшанували пам'ять загиблих на Майдані та в зоні проведення АТО.

n105

У скорботній тиші завмерла зала, коли її огорнуло полум’я запалених у руках юнаків та дівчат свічок як данина пам’яті про невинно вбитих жертв Небесної сотні. До глибини душі схвилювали власні поетичні твори наших студентів: Максимів Ольги, Мучки Тетяни, Мороз Мар`яни. Рядки, у виконанні Здеп Мар`яни,  довела до сліз усіх присутніх. Не менш емоційно прозвучала акапельно пісня студентки третього курсу Мучки Тетяни.

Студенти мали змогу поспілкуватися з учасником бойових дій в зоні АТО. Адже на захід завітав оперуповноважений кримінальної міліції, старший лейтенант міліції Бензак Андрій Іванович.

n106

Небесна сотня вже рік молиться за Україну. Ми молимося за них, а вони сподіваються, що нам вистачить віри. Віри в себе. Минулих холодної зими, тривожної весни, бентежного літа і кривавої осені нам судилося зрозуміти: «Не забудемо…», адже українці відправили не одну сотню героїв у небесний легіон – і тому не мають права їх забути.

О. Цимбаліста,

голова студентської ради,

студентка ІІІ курсу